Hoe bevestig je een voerkorfje aan je lijn? 

Wanneer je vist met een winkle picker, wil je soms dicht bij je haakje voeren op de plek waar je vist. Dit kun je natuurlijk doen door een balletje voer zo dicht mogelijk bij het haakje te gooien. Zo lok je de vissen naar de door jou gewenste plek. Een andere mogelijkheid is om het voer in een voerkorfje te doen.

Hengelsport

Hoe werkt vissen met een voerkorfje?

Een voerkorfje is een klein kooitje waar je voer in kunt doen. Het korfje kan worden gevuld met lokvoer en is open aan de onder- en bovenkant. Je bevestigt een voerkorfje aan je lijn met een afstandhoudertje. Het voerkorfje wordt op een specifieke manier op de lijn geplaatst, zodat een vis het aas kan oppakken zonder weerstand te voelen van het korfje. Wanneer een vis aan het haakje trekt, moet het voerkorfje daarom over de lijn kunnen schuiven.

 

Het voordeel van deze manier van voeren is dat je weinig voer nodig hebt. Daarnaast komt je voer altijd dicht bij de haak te liggen.

Hoe ga je te werk?

  1. Neem de draad
  2. Rijg het afstandhoudertje op de draad
  3. Haal de draad er helemaal doorheen
  4. Hang het korfje aan het speldje
  5. Maak de lijn verder af met een wartel en een ondereind

Meer vragen over het vissen met een voerkorfje? Maak een afspraak met Eric in onze winkel via 077-3970058 en kom langs bij MeerDier!

Meer informatie over hengelsport:

Zo maak je een boilie vast aan de haak

Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

Dit heb je nodig om te gaan vissen

Als beginnende visser zijn er nog een aantal spullen die je aan moet schaffen om goed van start te gaan. We helpen je graag op weg met deze checklist!

Zo maak je een elastiek in de top van je hengel

Vissen met elastiek aan de vaste hengel zorgt voor veel mogelijkheden. Lees wat je hiervoor nodig hebt en hoe je de elastiek bevestigt aan je hengel.

Hoe gebruik ik een hakensteker?

Om zoveel mogelijk plezier aan een vis te beleven, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig van de haak afhaalt zodra je hem gevangen hebt.

Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken tijdens het sportvissen. Met onze tips heb jij binnen een mum van tijd genoeg vissen binnengehengeld!

Vissen op roofvis doe je zo!

Wanneer je wil gaan vissen op roofvis, heb je andere materialen nodig dan bij reguliere hengelsport. Het is daarom goed om je hier vooraf in te verdiepen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

Hoe peil je een dobber uit op open water?

Door water uit te peilen, bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

Visvergunning: hoe werkt dat?

Om in Nederland te mogen vissen, heb je een visvergunning nodig: dit is de VISpas. Voor meer uitleg hierover én de aanschaf van deze vergunning kun je bij ons in de winkel terecht.

Dit is waarom wij overstappen op loodvrij lood

Lood is een schadelijke stof voor zowel mensen als dieren. Daarom zetten wij ons in om het gebruik van lood terug te dringen en uiteindelijk zelfs te stoppen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje