Hoe gebruik ik een hakensteker?

Om zoveel mogelijk plezier aan een vis te beleven, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig van de haak afhaalt zodra je hem gevangen hebt. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kan doen op een diervriendelijke manier, namelijk met behulp van een hakensteker.

Een vis onthaken met een hakensteker

De veiligste manier om een vis te onthaken is met behulp van een hakensteker. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, maar het eindresultaat is hetzelfde: namelijk de haak op een diervriendelijke manier verwijderen uit de bek van de vis. Hoe je dit doet?

 

 1. Pak de vis met natte handen vast en houd de lijn strak
 2. Ga met de onthaker langs de lijn naar beneden tot op de haak
 3. Duw voorzichtig de haak naar beneden uit de lip van de vis
 4. Haal de haak met de lijn naar boven en zet de vis direct terug in het water

  Willen ze maar niet bijten?

  Starten met vissen

  Wil je gaan starten met vissen en wil je hier graag nog meer over geïnformeerd worden? Kom eens langs bij MeerDier! Wij leggen je graag meer uit over hengelsport en laten je de essentiële benodigdheden zien.  Maak een afspraak met Eric via 077 – 3970058.

  Meer informatie over hengelsport:

  Vissen op roofvis doe je zo!

  Wanneer je wil gaan vissen op roofvis, heb je andere materialen nodig dan bij reguliere hengelsport. Het is daarom goed om je hier vooraf in te verdiepen, zodat je weet waar je aan toe bent.

  Dit is waarom wij overstappen om loodvrij lood

  Lood is een schadelijke stof voor zowel mensen als dieren. Daarom zetten wij ons in om het gebruik van lood terug te dringen en uiteindelijk zelfs te stoppen.

  Visvergunning: hoe werkt dat?

  Om in Nederland te mogen vissen, heb je een visvergunning nodig: dit is de VISpas. Voor meer uitleg hierover én de aanschaf van deze vergunning kun je bij ons in de winkel terecht.

  Hoe peil je een dobber uit op open water?

  Door water uit te peilen, bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

  Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

  Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken tijdens het sportvissen. Met onze tips heb jij binnen een mum van tijd genoeg vissen binnengehengeld!

  Dit heb je nodig om te gaan vissen

  Als beginnende visser zijn er nog een aantal spullen die je aan moet schaffen om goed van start te gaan. We helpen je graag op weg met deze checklist!

  Zo maak je een boilie vast aan de haak

  Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

  Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

  Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

  Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

  Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

  Bezoek onze winkel

  MeerDier van Grootel
  Hoofdstraat 14a
  5961 EZ Horst

   Openingstijden

  Maandag: 13:00 - 18:00
  Dinsdag: 09:00 - 18:00
  Woensdag: 09:00 - 18:00
  Donderdag: 09:00 - 18:00
  Vrijdag: 09:00 - 18:00
  Zaterdag: 09:00 - 17:00

  Contactgegevens

  Telefoon: 077-397 00 58
  E-mail: info@meerdier.nl
  KvK-nummer: 58321365
  BTW-nummer: 852984649B01

  Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje