Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

Vissen is leuk en ontspannen, maar als ze niet willen bijten dan is er natuurlijk niks aan! Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken. We vertellen je hier graag meer over!

Het lokken van vissen

Als je de vissen wil lokken, kun je dat het beste doen door wat balletjes voer bij je dobber te gooien. Zo lok je de vis naar je haakje en maak je meer kans dat de vis ook daadwerkelijk jouw haakje kiest. Het is hierbij belangrijk dat je dit visvoer aanmaakt. Zo doe je dat:

  • Als je aan de waterkant zit en je hebt de plek gekozen om de gaan vissen, pak je een emmer waarin je een beetje droogvoer doet.
  • Neem wat water en doe dit bij het droge voer.
  • Ga het voer kneden alsof je deeg aan het kneden bent.
  • Maak kleine stevige balletjes, deze mogen niet te droog zijn, maar ook niet te plakkerig.
  • Gooi voorzichtig een balletje zo dicht mogelijk bij je dobber precies op de plek waar je aan het vissen bent.
  • En nu maar wachten tot je beet krijgt!

Starten met vissen

Wil je gaan starten met vissen en wil je hier graag nog meer over geïnformeerd worden? Kom eens langs bij MeerDier! Wij leggen je graag meer uit over hengelsport en laten je de essentiële benodigdheden zien.  Maak een afspraak met Eric via 077 – 3970058.

Meer informatie over hengelsport:

Dit is waarom wij overstappen op loodvrij lood

Lood is een schadelijke stof voor zowel mensen als dieren. Daarom zetten wij ons in om het gebruik van lood terug te dringen en uiteindelijk zelfs te stoppen.

Hoe zet je een stuitje op de draad van je hengel?

Wanneer je werkt met een schuifdobber bij jouw hengel, moet je werken met een stuitje of stoppertje. Lees hier hoe je deze plaatst.

Zo maak je een boilie vast aan de haak

Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

Hoe gebruik ik een hakensteker?

Om zoveel mogelijk plezier aan een vis te beleven, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig van de haak afhaalt zodra je hem gevangen hebt.

Hoe bevestig je een voerkorfje aan je lijn?

Wanneer je dicht bij het haakje wil voeren, is het slim om een voerkorfje te gebruiken. Lees hier hoe je deze eenvoudig aan je lijn bevestigt.

Zo maak je een elastiek in de top van je hengel

Vissen met elastiek aan de vaste hengel zorgt voor veel mogelijkheden. Lees wat je hiervoor nodig hebt en hoe je de elastiek bevestigt aan je hengel.

Vissen op roofvis doe je zo!

Wanneer je wil gaan vissen op roofvis, heb je andere materialen nodig dan bij reguliere hengelsport. Het is daarom goed om je hier vooraf in te verdiepen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe peil je een dobber uit op open water?

Door water uit te peilen, bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

Visvergunning: hoe werkt dat?

Om in Nederland te mogen vissen, heb je een visvergunning nodig: dit is de VISpas. Voor meer uitleg hierover én de aanschaf van deze vergunning kun je bij ons in de winkel terecht.

Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje