Zo peil je een dobber uit op open water

Om veel vis te kunnen vangen, is het belangrijk om de waterdiepte te peilen. Hiermee bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

Waterdiepte peilen

Peil eerst met een peilloodje hoe diep het water is. Dit doe je door het peilloodje aan de haak te haken. Gooi vervolgens langzaam je lijn in het water op de plek waar je wil gaan vissen. Als het peilloodje op de grond ‘staat’ en je dobber boven het water zichtbaar is, dan staat de dobber te diep afgesteld (1). Haal de hengel op en verschuif de dobber een beetje naar onderen. Zie je de dobber nu niet? Dan staat deze te ondiep afgesteld (2).  Zet de dobber dan weer wat naar boven.

Herhaal dit net zolang totdat de dobber exact goed staat, gelijk met het waterpeil (3). Dan is het nu tijd om te gaan vissen! Maar wel nadat je wat aas aan het lijntje gemaakt hebt, natuurlijk.

 

Meer vragen over hengelsport of de benodigdheden? Maak een afspraak met Eric via 077 – 3970058 en kom langs bij MeerDier!

Dobber uitpeilen

Meer informatie over hengelsport: 

Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken tijdens het sportvissen. Met onze tips heb jij binnen een mum van tijd genoeg vissen binnengehengeld!

Hoe gebruik ik een hakensteker?

Om zoveel mogelijk plezier aan een vis te beleven, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig van de haak afhaalt zodra je hem gevangen hebt.

Dit heb je nodig om te gaan vissen

Als beginnende visser zijn er nog een aantal spullen die je aan moet schaffen om goed van start te gaan. We helpen je graag op weg met deze checklist!

Zo maak je een boilie vast aan de haak

Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje