Dit is waarom wij overstappen op loodvrij lood

Lood is een schadelijke stof voor zowel mensen als dieren. Daarom zet de Nederlandse hengelsport zich in om het gebruik van lood terug te dringen en uiteindelijk zelfs te stoppen.

Stop beschadiging van de natuur

Het is voor veel mensen bekend dat het gebruik van lood in de sportvisserij schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Lood wordt vaak gebruikt als verzwaring van de vislijn, in kunstaas en in voerkorven. Wanneer vislood door de visser verloren wordt, beschadigt dit de natuur. Het is dus in het voordeel van mens en dier om het gebruik van lood in de sportvisserij te stoppen. Goed om te weten: het Europees Chemicaliënagentschap heeft al een volledig gebruiks- en verkoopverbod in de EU voorgesteld.  

Wij gaan voor een milieuvriendelijke manier van vissen

Om ook een bijdrage te leveren aan de Green Deal Sportvisserij loodvrij, heeft Meerdier van Grootel besloten om over te stappen op een milieuvriendelijkere manier van vissen. Er zijn goede producten ontwikkeld als alternatief voor de vormen en gewichten waarvoor lood gebruikt wordt. Op deze manier kun jij ook bijdragen aan een loodvrije sportvisserij.

Wil je meer informatie over een loodvrije sportvisserij? Kijk dan eens op: www.sportvisserijloodvrij.nl

 

Meer vragen over loodvrije materialen in de hengelsport? Maak een afspraak met Eric via 077 – 3970058 of kom langs bij MeerDier in het Noord-Limburgse Horst!

Meer informatie over hengelsport: 

Vissen op roofvis doe je zo!

Wanneer je wil gaan vissen op roofvis, heb je andere materialen nodig dan bij reguliere hengelsport. Het is daarom goed om je hier vooraf in te verdiepen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe zet je een stuitje op de draad van je hengel?

Wanneer je werkt met een schuifdobber bij jouw hengel, moet je werken met een stuitje of stoppertje. Lees hier hoe je deze plaatst.

Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken tijdens het sportvissen. Met onze tips heb jij binnen een mum van tijd genoeg vissen binnengehengeld!

Hoe peil je een dobber uit op open water?

Door water uit te peilen, bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

Hoe gebruik ik een hakensteker?

Om zoveel mogelijk plezier aan een vis te beleven, is het belangrijk dat je deze zorgvuldig van de haak afhaalt zodra je hem gevangen hebt.

Hoe bevestig je een voerkorfje aan je lijn?

Wanneer je dicht bij het haakje wil voeren, is het slim om een voerkorfje te gebruiken. Lees hier hoe je deze eenvoudig aan je lijn bevestigt.

Zo maak je een elastiek in de top van je hengel

Vissen met elastiek aan de vaste hengel zorgt voor veel mogelijkheden. Lees wat je hiervoor nodig hebt en hoe je de elastiek bevestigt aan je hengel.

Dit heb je nodig om te gaan vissen

Als beginnende visser zijn er nog een aantal spullen die je aan moet schaffen om goed van start te gaan. We helpen je graag op weg met deze checklist!

Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

Zo maak je een boilie vast aan de haak

Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje