Vissen op roofvis doe je zo!

Wanneer je wil gaan vissen op roofvis, heb je andere materialen nodig. Het is daarom goed om je hier vooraf in te verdiepen, zodat je weet waar je aan toe bent. Wij geven je alvast wat tips.

Wat heb je nodig voor roofvissen?

Voor het vangen van kleinere roofvissen, zoals forellen of baarzen kun je verschillende soorten kunstaas gebruiken, bijvoorbeeld spinners. Spinners zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, kleuren en gewichten. Je kunt ook kiezen voor een twister, een plug of een kunstaas dat lijkt op een klein visje, kikkertje of een ander klein voedseldier lijkt.

Wanneer je grotere vissen wil vangen, heb je grotere kunstaas-producten nodig. Deze zijn in onze winkel verkrijgbaar.

Belangrijk om te weten voor je begint

Wanneer je gebruikmaakt van een spinner, moet je ervoor waken dat deze er niet voor zorgt dat je vislijn knikt. De oplossing hiervoor is een anti-kinkvaantje. Deze monteer je tussen de spinner en stalen onderlijn of spinstang.

Wanneer je op grote snoeken gaat vissen, is een extra staaldraadje een must. Hierover adviseren we je graag in onze winkel. 

 

Meer vragen over het vissen op roofvis? Maak een afspraak met Eric via 077 – 3970058 en kom langs bij MeerDier!

Meer informatie over hengelsport: 

Dit heb je nodig om te gaan vissen

Als beginnende visser zijn er nog een aantal spullen die je aan moet schaffen om goed van start te gaan. We helpen je graag op weg met deze checklist!

Hoe peil je een dobber uit op open water?

Door water uit te peilen, bepaal je op welke hoogte je je aas aan de vis moet presenteren. Wij leggen je graag uit hoe je een dobber uitpeilt op open water.

Hoe kan ik vissen lokken bij hengelsport?

Er zijn een aantal trucjes om meer vissen naar je toe te lokken tijdens het sportvissen. Met onze tips heb jij binnen een mum van tijd genoeg vissen binnengehengeld!

Zo maak je een elastiek in de top van je hengel

Vissen met elastiek aan de vaste hengel zorgt voor veel mogelijkheden. Lees wat je hiervoor nodig hebt en hoe je de elastiek bevestigt aan je hengel.

Een dubbele knoop, knoopje aan de haak of wartel maken

Bij sportvisserij is het maken van knopen erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe je een dubbele knoop maakt en deze vastzet aan de haak of wartel.

Zo maak je een boilie vast aan de haak

Met goede boilies is het bijna altijd wel raak tijdens het vissen! Maar hoe maak je nou precies een boilie vast aan de haak? Wij leggen het je graag uit!

Hoe bevestig je een voerkorfje aan je lijn?

Wanneer je dicht bij het haakje wil voeren, is het slim om een voerkorfje te gebruiken. Lees hier hoe je deze eenvoudig aan je lijn bevestigt.

Visvergunning: hoe werkt dat?

Om in Nederland te mogen vissen, heb je een visvergunning nodig: dit is de VISpas. Voor meer uitleg hierover én de aanschaf van deze vergunning kun je bij ons in de winkel terecht.

Dit is waarom wij overstappen op loodvrij lood

Lood is een schadelijke stof voor zowel mensen als dieren. Daarom zetten wij ons in om het gebruik van lood terug te dringen en uiteindelijk zelfs te stoppen.

Hoe zet je een stuitje op de draad van je hengel?

Wanneer je werkt met een schuifdobber bij jouw hengel, moet je werken met een stuitje of stoppertje. Lees hier hoe je deze plaatst.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

                   

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje