Hoe verklein je het risico op grote uitgaven voor je huisdier? 

Prijsstijgingen

Momenteel zijn de prijsstijgingen overal zichtbaar. Bij diervoeding en dierverzorgingsproducten is dit helaas niet anders. Ondanks de stijgende kosten wil je natuurlijk graag zo goed mogelijk voor je huisdier(en) blijven zorgen. Wij geven je graag wat tips om de verzorging van jouw huisdier op peil te houden met een lager budget.

Pas op met bezuinigen op preventieve behandelingen

Veel mensen denken dat het verstandig kan zijn om te bezuinigen op preventieve behandelingen, omdat deze niet direct nodig zijn. Realiseer je dat het juist belangrijk is om de gezondheid van je huisdier in de gaten te houden. Wanneer je dit niet doet, is er een kans dat zich op een later moment juist problemen voor gaan doen. Dit kan dan leiden tot alleen maar hogere kosten.

Pas daarom goed op met bezuinigen op behandelingen als:

  • Vaccinaties
  • Tandenpoetsen
  • Gebitscontrole
  • Regelmatig ontwormen
  • Regelmatig ontvlooien: Wanneer je dit niet doet en vlooien in huis krijgt, zijn de kosten aanzienlijk hoger.

Controleer je dier zelf wekelijks

Wanneer je zelf je dier wekelijks controleert en je twijfels hebt, kun je kosteloos met ons overleggen. Als het nodig is, overleggen wij met onze dierenarts.

 

Goede voeding

Het spreekt voor zich dat goede voeding erg belangrijk is voor elk dier. Goede voeding hoeft niet duur te zijn. Het is erg belangrijk om voor elk huisdier voeding te kiezen die de juiste voedingsstoffen voor jouw huisdier bevat. We kijken samen of je hond of kat het goed op het voer doet. Zo voorkom je de meeste gezondheidsproblemen.

Kat laten castreren of poes laten steriliseren

Wanneer het financieel gezien lastig is om voor één dier te zorgen, zit je natuurlijk niet te wachten op een nestje kittens. Het kan daarom verstandig zijn om je kat te laten castreren of je poes te laten steriliseren. Dit zijn eenmalige kosten, terwijl het zorgen voor meerdere kittens over langere tijd duurder is. Ook het gebruik van de poezenpil lijkt aantrekkelijk, maar het gebruik van deze pil geeft vaak ernstige problemen zoals borstkanker en baarmoederkanker op latere leeftijd.

 

Leg wat geld opzij als dat mogelijk is

Wanneer je de ruimte hebt om wat geld opzij te leggen, is dit heel verstandig. Zo krijg je wat meer ruimte om goed voor je huisdier te kunnen blijven zorgen.

Kom op tijd naar onze dierenarts

Wacht niet met een afspraak bij onze dierenarts als je een probleem bij jouw huisdier constateert. Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen, ook wat betreft de kosten. Wij denken graag met je mee over de gezondheid van jouw huisdier en de bijbehorende kosten. Loop daarom gerust binnen om met ons te overleggen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje