Help, mijn hond wil de bench niet in!

De bench vormt voor elke hondeneigenaar vaak een handige uitkomst. Maar als je hond er niet of niet graag in wil, dan is dit een probleem! Wij geven daarom tips & tricks om te zorgen dat jouw trouwe viervoeter graag de bench in gaat.

Tips: zo voelt je hond zich veilig in de bench

Allereerst is het belangrijk om een geschikte plek voor de bench te kiezen. Zorg voor een rustige plaats waar doorgaans geen herrie is. Naast een koffiezetapparaat of bij de TV is dus geen geschikte plek. Het is ook belangrijk dat de bench niet op een tochtige plek staat, zoals tegenover een (buiten)deur. Het is fijn als de hond alles in de ruimte kan overzien, dus zorg dat de bench niet weggestopt tussen allerlei spullen staat. Zo voelt de hond zich veiliger en is de kans kleiner dat de hond gaat reageren op (onverwachte) geluiden. Maak de bench de place to be voor jouw hond door het gezellig aan te kleden met een heerlijk kussen en door er een veilig kauwbot om langdurig op te kunnen kluiven in te leggen. Zo voelt hij zich er altijd thuis!

Jouw hond in de bench in 5 stappen.

Zoals bij elke gedragstraining is het belangrijk dat de hond alleen beloond wordt als hij stil en braaf is. Blaft of piept de hond? Beloon dit gedrag vooral niet en ga weer een stap terug. Neem er ook dagen of zelfs weken de tijd voor om de stappen te volgen. Ga mee in het tempo van je hond!

Stap 1: Gooi een snoepje of het favoriete speeltje van de hond in de bench. Laat je hond er zelf in- en uitgaan. Maak er een spelletje van!

Stap 2: Probeer of je het deurtje dicht mag maken terwijl de hond in de bench zit. Bouw de tijd dat de hond met gesloten deur in de bench zit langzaam op.

Stap 3: Maak de deur van de bench dicht en ga naar een andere ruimte of een andere verdieping.

Stap 4: Pak je jas en tas, ga naar de gang en doe net alsof je het huis verlaat.

Stap 5: Herhaal stap 4, maar ga dit keer wel echt naar buiten. Ga vervolgens weer naar binnen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zo krijgt de hond er vertrouwen in dat je terugkomt. Bouw de tijd waarin je weggaat langzaam op.

Gaat je hond tussen de trainingen door uit zichzelf al rustig in de bench liggen? Laat hem dan vooral met rust. Hiermee laat hij zien dat hij de bench als veilige plek ziet.

Veel succes met deze gedragstraining! Lukt het niet met deze tips? Kom dan vooral eens langs in onze winkel. Wij maken graag een aangepast plan, speciaal voor jouw hond.

Meer informatie over jouw hond: 

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Een puppy of hond aanschaffen

Voor veel mensen is het gezin niet compleet zonder hond. Zij vinden dat een hond er nou eenmaal bij hoort. Wat is nou een huisje en boompje zonder beestje?

Poets de tanden van jouw hond in 5 stappen

Tandproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Onderhoud daarom het gebit goed om tandsteen te voorkomen.

Laat je hond veilig uit in het donker

Zorg dat je hond altijd zichtbaar is voor andere weggebruikers, vooral in de donkere maanden, met onder andere reflecterende producten en lampjes.

6 redenen waarom jouw hond blaft

Blaffen is hét communicatiemiddel van honden: elke blaf heeft een reden. Leer te luisteren naar de blaf en kijk naar de lichaamstaal van je hond. Hier kun je op letten!

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Beaphar voetzolenspray voor honden

Zou jij graag op je blote voeten door sneeuw, strooizout, ijs, grind of heet asfalt lopen? Ook voor je hond is dit niet fijn, dus bescherm de voetzolen van jouw hond.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje