Een puppy of hond aanschaffen

Voor veel mensen is het gezin niet compleet zonder hond. Zij vinden dat een hond er nou eenmaal bij hoort. Want wat is nou een huisje en boompje zonder beestje?

Onderschat de opvoeding van een hond niet!

Toch is het belangrijk om je vóór de aanschaf van een pup te verdiepen in het opvoeden van een hond. Er komt namelijk meer bij kijken dan je misschien in eerste instantie voor ogen had. Wij van MeerDier informeren je hier graag over.

Allereerst is het belangrijk om de tijd die in een hond gaat zitten, niet te onderschatten. De opvoeding kost veel tijd en vooral geduld, dus houd daar rekening mee! Een hond heb je namelijk niet voor even, die heb je voor zijn of haar hele leven.

 

Kostenplaatje

Ook wordt er vaak niet nagedacht over alle inkopen die bijvoorbeeld voor een hond moeten worden gedaan. De “leuke” producten worden als eerste in huis genomen: speeltjes en snoepjes in overvloed! En dat terwijl andere artikelen des te belangrijker zijn. Producten als een goed passende halsband, de juiste en geschikte voeding en een stevige bench zijn onmisbaar voor een hond. Verder wil je je hond ook lekker kunnen laten liggen op een overheerlijk kussen. Heb je ook al nagedacht over het veilig vervoeren van je hond in de auto? Ook andere kostenposten als de dierenarts, vacht- en nagelverzorging en puppycursus worden vaak vergeten. Dat zorgt ervoor dat het kostenplaatje duurder wordt dan wanneer het bij die leuke speeltjes en snoepjes blijft.

Buiten de kosten en de tijd die in een hond gaat zitten, is de liefde die je ervan terugkrijgt van onschatbare waarde. Het is niet voor niks dat een hond in veel gezinnen gezien wordt als een volwaardig gezinslid. De emotionele waarde van een hond is daarom voor veel mensen belangrijker dan de kosten die de hond met zich meebrengt.

 

Advies op maat

Ieder mens is anders, en zo is iedere hond ook anders. Daarom is het belangrijk om voor en tijdens de aanschaf van de pup goed te peilen welke verzorging of artikelen jouw hond écht nodig heeft. Het reikt natuurlijk te ver om alle producten op te noemen, maar bij MeerDier helpen wij je graag de juiste keuzes te maken! Wij geven persoonlijke tips, hulp en advies op maat, dat wat het beste bij jouw hond én situatie past. Wij begeleiden je graag in het traject van de aanschaf van een hond. Daarnaast vind je bij ons alle faciliteiten die je nodig hebt voor je hond: naast een winkel en adviescentrum hebben wij ook een dierenarts in huis. Je kunt vertrouwen op onze kundigheid. Onze begeleiding stopt dan ook niet na sluitingstijd.

Ga jij een puppy kopen, of denk je er over na en heb je nog vragen? Maak een afspraak met één van onze medewerkers om gratis advies op maat te ontvangen. Wanneer je je aanmeldt als klant ontvang je ook nog een gratis puppycheck van onze dierenarts!

Meer informatie over jouw hond: 

Help, mijn hond eet zijn poep op!

Eet jouw hond poep? Dat is natuurlijk zeer ongewenst gedrag! Zorg dat je dit afleert met de juiste aandacht en beloningen. Wij geven graag tips!

Gebitsverzorging bij de hond

Hoe goed we voor ons eigen gebit zorgen, zo nalatig zijn we vaak in de verzorging van het gebit van onze hond. Een gezond gebit is belangrijk voor de gezondheid van onze trouwe viervoeter.

Vachtverzorging van de hond: voorkom problemen

Vachtverzorging is bij iedere hond regelmatig nodig. Niet alleen in de ruiperiode, maar ook daarbuiten om problemen van de huid en vacht te voorkomen.

Zo zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt aan de riem

Een wandeling maken met de hond hoort een fijne bezigheid te zijn. Als de hond trekt aan de riem, dan is dat niet heel prettig. Wij geven hier graag wat tips voor!

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw hond

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je hond beschermen.

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Beaphar voetzolenspray voor honden

Zou jij graag op je blote voeten door sneeuw, strooizout, ijs, grind of heet asfalt lopen? Ook voor je hond is dit niet fijn, dus bescherm de voetzolen van jouw hond.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

5 december tot 17.00

24, 25 en 26 december gesloten

1 januari gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje