Gebitsverzorging bij je hond

Ons eigen gebit verzorgen we dagelijks. Naast tandenpoetsen, mondspoeling en flossen brengen we ook nog eens regelmatig een bezoek aan de tandarts. Hoe goed we voor ons eigen gebit zorgen, zo nalatig zijn we vaak in de verzorging van het gebit van onze hond. En dat terwijl het juist zo ontzettend belangrijk is voor de gezondheid van onze trouwe viervoeter! Wij vertellen je graag alles over het belang van goede gebitsverzorging bij de hond.

Waarom is gebitsverzorging bij de hond belangrijk?

Een gezond gebit is essentieel voor de gezondheid van een hond. Een ongezond gebit zorgt er niet alleen voor dat de hond niet meer goed kan eten, maar kan ook pijn veroorzaken. Door het gebit regelmatig te onderhouden, wordt tandplak en tandsteen voorkomen. Dit tandsteen kan losse tanden en tandvleesontstekingen veroorzaken, wat weer kan leiden tot infecties elders in het lichaam. De bacteriën komen namelijk via de tandvleeswond in de bloedbaan terecht. Vooral oudere honden en kleinere hondenrassen hebben een verhoogd risico op deze klachten. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Regelmatige verzorging en controle

Om het gebit van de hond goed schoon te houden, is dagelijkse verzorging zeer belangrijk. Controleer daarnaast regelmatig het gebit om eventuele problemen op tijd te constateren. Door hier snel op te reageren kan verergering van de problemen voorkomen worden. Bij twijfel is het belangrijk om het gebit na te laten kijken door een professional. Je hond is altijd welkom voor een check door onze dierenarts.

Voeding en kauwsnacks

De juiste voeding kan helpen bij gebitsverzorging. Daarnaast bevat veel voer voor het gebit speciale mineralen die helpen tandplak te voorkomen en op te lossen. Laat je in onze winkel adviseren over het beste voer voor jouw hond!

Ook kauwsnacks zorgen ervoor dat bij het kauwen tandplak van de tanden verwijderd wordt. Omdat er vaak een langere tijd op deze snacks gekauwd dient te worden, verhoogt dit de aanmaak van speeksel. Speeksel beschermt het tandglazuur en zorgt voor een natuurlijke wering tegen tandplak.

 

Tandenpoetsen bij de hond

De tanden van je hond poetsen: klinkt gek, maar is heel belangrijk! Wist je dat slechts 1% van de hondenbaasjes de tanden van de hond poetst? Dat aantal mag veel hoger! Het regelmatig poetsen helpt het behoud van schone tanden, gezond tandvlees en gaat een slechte ademgeur tegen.

Tips voor tandenpoetsen bij de hond:

  • Begin zo jong mogelijk met tandenpoetsen: dan weet je hond niet beter!
  • Zit tijdens het aaien van de hond ook eens aan de bek, dan went hij aan het gevoel.
  • Laat je hond zitten wanneer je oefent met tandenpoetsen.
  • Ga niet te hard van stapel, maar blijf oefenen.

Bij MeerDier verkopen we speciale tandenborstels en tandpasta voor honden. Kom vooral eens langs om onze producten te bekijken en voor uitleg over het tandenpoetsen van de hond. Je ontvangt van ons een oefenschema om thuis mee aan de slag te gaan.

Meer informatie over jouw hond: 

Poets de tanden van jouw hond in 5 stappen

Tandproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Onderhoud daarom het gebit goed om tandsteen te voorkomen.

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Vachtverzorging van de hond: voorkom problemen

Vachtverzorging is bij iedere hond regelmatig nodig. Niet alleen in de ruiperiode, maar ook daarbuiten om problemen van de huid en vacht te voorkomen.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw hond

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je hond beschermen.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Oververhitting bij de hond: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je in de zomer oververhitting bij de hond voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

Daag jouw hond uit met hersenwerk!

Intelligentiespellen vormen voor de hond een mooie aanvulling op de dagelijkse activiteiten zoals wandelen en spelen. Het is zelfs minstens zo belangrijk!

6 redenen waarom jouw hond blaft

Blaffen is hét communicatiemiddel van honden: elke blaf heeft een reden. Leer te luisteren naar de blaf en kijk naar de lichaamstaal van je hond. Hier kun je op letten!

Pas op met grasaren bij de hond!

Hoog, wild gras bevat grasaren. Deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, vooral bij hondenrassen met middellange of lange haren.

Zo zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt aan de riem

Een wandeling maken met de hond hoort een fijne bezigheid te zijn. Als de hond trekt aan de riem, dan is dat niet heel prettig. Wij geven hier graag wat tips voor!

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

                     gesloten dagen                 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje