Pas op met grasaren bij de hond!

Het is voor honden heerlijk om door hoog gras heen te rennen en te spelen. Maar dit hoge, wilde gras bevat grasaren. Deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, vooral bij hondenrassen met middellange of lange haren. Het risico hierop is het grootst van juni tot en met augustus. Maar ook in de herfst en winter kunnen grasaren achterblijven in het gras en daarmee voor problemen zorgen. Controleer daarom je hond na elke wandeling. Wij vertellen je hier graag meer over!

Zo blijven grasaren hangen bij de hond

Als een hond in hoog gras loopt en speelt, breken grasaren af van het gras en hechten zich vast aan de hond. Deze grasaren bestaan namelijk uit zaden met een soort weerhaakjes. In het beste geval blijft de aar gewoon op de vacht hangen, waardoor je ze ook makkelijk kunt verwijderen. Maar ze kunnen ook diep in de huid dringen, vooral dat zorgt voor problemen!

 

Dit zijn de favoriete plekken van grasaren

Grasaren kunnen zich op verschillende plaatsen vasthechten bij de hond. De meest voorkomende plekjes zijn:

In het oor
Zo kan een oorontsteking ontstaan. In sommige gevallen dringen aren zelfs helemaal door het trommelvlies heen.

In de huid
Vaak tussen de tenen, maar ook op andere plekken van het lichaam kruipen de grasaren diep in de huid.

In het oog
Via het ooglid kunnen grasaren achter de oogbol terechtkomen. Dat veroorzaakt in sommige gevallen ernstige beschadigingen en ontstekingen.

Keelholte of slokdarm
Door te slikken blijft het grasaar hier soms steken.

In de neusgaten
Hierdoor beschadigt het neusgat of er ontstaat een ernstige neusontsteking. De hond kan bloed gaan niezen.

 

Hebben grasaren zich in de vacht of huid van jouw hond genesteld? Kom dan snel langs bij onze dierenarts, zij zal zorgen voor een gepaste behandeling. Meer informatie over grasaren en de gevaren ontvangen? Kom eens langs bij ons in de winkel!

Meer informatie over jouw hond: 

Beaphar voetzolenspray voor honden

Zou jij graag op je blote voeten door sneeuw, strooizout, ijs, grind of heet asfalt lopen? Ook voor je hond is dit niet fijn, dus bescherm de voetzolen van jouw hond.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

6 redenen waarom jouw hond blaft

Blaffen is hét communicatiemiddel van honden: elke blaf heeft een reden. Leer te luisteren naar de blaf en kijk naar de lichaamstaal van je hond. Hier kun je op letten!

Help, mijn hond eet zijn poep op!

Eet jouw hond poep? Dat is natuurlijk zeer ongewenst gedrag! Zorg dat je dit afleert met de juiste aandacht en beloningen. Wij geven graag tips!

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Help, mijn hond wil de bench niet in! Tips & tricks

Als je hond de bench niet in wil, is dat heel vervelend. Wij geven daarom tips om van een bench een veilige plek te maken, mét stappenplan voor gedragstraining!

Hond bang in de auto? Alle info die je nodig hebt!

De ene hond vindt het geweldig, de andere hond vindt het maar helemaal niks: reizen met de auto. Wij helpen je graag om je hond op zijn gemak te stellen in de auto.

Laat je hond veilig uit in het donker

Zorg dat je hond altijd zichtbaar is voor andere weggebruikers, vooral in de donkere maanden, met onder andere reflecterende producten en lampjes.

Zo zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt aan de riem

Een wandeling maken met de hond hoort een fijne bezigheid te zijn. Als de hond trekt aan de riem, dan is dat niet heel prettig. Wij geven hier graag wat tips voor!

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje