Tips voor hondenbaasjes na de lockdown

Tijdens de coronatijd is het leven van veel honden veranderd. Zo hebben veel honden een nieuw huisje gekregen: mensen leken ineens veel tijd over te hebben voor een huisdier. Maar ook het thuiswerken en minder sociale activiteiten heeft ervoor gezorgd dat we meer thuis waren. Honden zijn daar nu aan gewend. Maar als onze levens nu na de lockdown weer veranderen, dan verandert het leven van de honden mee. Wij geven graag tips voor hondenbaasjes hoe je hier het best mee om kunt gaan.

Eenzaamheid bij de hond

De honden zijn de afgelopen periode gewend geraakt aan het krijgen van veel aandacht en continu mensen om zich heen hebben. Omdat honden van nature groepsdieren zijn, hebben zij snel last van verlatingsangst. Bouw het alleen zijn voor de hond daarom langzaam op door niet meteen volledige werkdagen weg te zijn (al is dat voor geen enkele hond goed). Kan dit niet anders? Zorg dan voor een hondenoppas, iemand die tussendoor de hond uit kan laten en aandacht geeft, of breng de hond naar een dagopvang.

Gedragsproblemen

Veel baasjes hebben een hond aangeschaft die uit het buitenland of (onbedoeld) van een foute fokker afkomstig is. Bepaalde gedragsproblemen die deze honden met zich meebrengen, komen wellicht nu pas naar boven. Denk aan veel blaffen, springen tegen bezoekers, sloopgedrag, agressie of angst. Bewaar hierbij vooral de rust en probeer de oorzaak van deze gedragsproblemen te onderzoeken. Mist de hond veiligheid, uitdaging of beweging? Geef de hond hierbij vooral vertrouwen, veel aandacht en duidelijkheid. Schakel bij ernstige problemen een gedragstherapeut in.

Omdat er in de coronatijd veel pups zijn aangeschaft, is de kans groot dat deze op dit moment aan het puberen zijn. Dit start tussen de 6 en 12 maanden en kan doorlopen tot aan het tweede jaar. Heb dus ook hier veel geduld mee, leg meer aandacht op het trainen en beloon vooral het goede gedrag.

Meer informatie over het gedrag van honden ontvangen? Kom eens langs bij ons in de winkel!

Meer informatie over jouw hond: 

Daag jouw hond uit met hersenwerk!

Intelligentiespellen vormen voor de hond een mooie aanvulling op de dagelijkse activiteiten zoals wandelen en spelen. Het is zelfs minstens zo belangrijk!

Waarom je jouw hond soms kort moet houden aan de lijn

Soms kan het gevaarlijk of onveilig zijn om je hond aan een lange lijn te laten lopen, vooral wanneer je in een nieuwe of onbekende ruimte bent.

Je hond veilig vervoeren in de auto

Als volwaardig lid van het gezin reist ook je hond graag veilig mee op de achterbank. Zet je dier goed vast met een Trailstone hondenautogordel.

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Denk goed na over het nemen van een huisdier in coronatijd!

De verzorging van een dier past nu prima in jouw planning, maar heb je al eens nagedacht hoe jouw leven misschien weer gaat veranderen na de coronatijd?

Help, mijn hond eet zijn poep op!

Eet jouw hond poep? Dat is natuurlijk zeer ongewenst gedrag! Zorg dat je dit afleert met de juiste aandacht en beloningen. Wij geven graag tips!

Een puppy of hond aanschaffen

Voor veel mensen is het gezin niet compleet zonder hond. Zij vinden dat een hond er nou eenmaal bij hoort. Wat is nou een huisje en boompje zonder beestje?

Poets de tanden van jouw hond in 5 stappen

Tandproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Onderhoud daarom het gebit goed om tandsteen te voorkomen.

Hond bang in de auto? Alle info die je nodig hebt!

De ene hond vindt het geweldig, de andere hond vindt het maar helemaal niks: reizen met de auto. Wij helpen je graag om je hond op zijn gemak te stellen in de auto.

Beaphar voetzolenspray voor honden

Zou jij graag op je blote voeten door sneeuw, strooizout, ijs, grind of heet asfalt lopen? Ook voor je hond is dit niet fijn, dus bescherm de voetzolen van jouw hond.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje