Tips voor hondenbaasjes na de lockdown

Tijdens de coronatijd is het leven van veel honden veranderd. Zo hebben veel honden een nieuw huisje gekregen: mensen leken ineens veel tijd over te hebben voor een huisdier. Maar ook het thuiswerken en minder sociale activiteiten heeft ervoor gezorgd dat we meer thuis waren. Honden zijn daar nu aan gewend. Maar als onze levens nu na de lockdown weer veranderen, dan verandert het leven van de honden mee. Wij geven graag tips voor hondenbaasjes hoe je hier het best mee om kunt gaan.

Eenzaamheid bij de hond

De honden zijn de afgelopen periode gewend geraakt aan het krijgen van veel aandacht en continu mensen om zich heen hebben. Omdat honden van nature groepsdieren zijn, hebben zij snel last van verlatingsangst. Bouw het alleen zijn voor de hond daarom langzaam op door niet meteen volledige werkdagen weg te zijn (al is dat voor geen enkele hond goed). Kan dit niet anders? Zorg dan voor een hondenoppas, iemand die tussendoor de hond uit kan laten en aandacht geeft, of breng de hond naar een dagopvang.

Gedragsproblemen

Veel baasjes hebben een hond aangeschaft die uit het buitenland of (onbedoeld) van een foute fokker afkomstig is. Bepaalde gedragsproblemen die deze honden met zich meebrengen, komen wellicht nu pas naar boven. Denk aan veel blaffen, springen tegen bezoekers, sloopgedrag, agressie of angst. Bewaar hierbij vooral de rust en probeer de oorzaak van deze gedragsproblemen te onderzoeken. Mist de hond veiligheid, uitdaging of beweging? Geef de hond hierbij vooral vertrouwen, veel aandacht en duidelijkheid. Schakel bij ernstige problemen een gedragstherapeut in.

Omdat er in de coronatijd veel pups zijn aangeschaft, is de kans groot dat deze op dit moment aan het puberen zijn. Dit start tussen de 6 en 12 maanden en kan doorlopen tot aan het tweede jaar. Heb dus ook hier veel geduld mee, leg meer aandacht op het trainen en beloon vooral het goede gedrag.

Meer informatie over het gedrag van honden ontvangen? Kom eens langs bij ons in de winkel!

Meer informatie over jouw hond: 

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Laat je hond veilig uit in het donker

Zorg dat je hond altijd zichtbaar is voor andere weggebruikers, vooral in de donkere maanden, met onder andere reflecterende producten en lampjes.

Pas op met grasaren bij de hond!

Hoog, wild gras bevat grasaren. Deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, vooral bij hondenrassen met middellange of lange haren.

Denk goed na over het nemen van een huisdier in coronatijd!

De verzorging van een dier past nu prima in jouw planning, maar heb je al eens nagedacht hoe jouw leven misschien weer gaat veranderen na de coronatijd?

Gebitsverzorging bij de hond

Hoe goed we voor ons eigen gebit zorgen, zo nalatig zijn we vaak in de verzorging van het gebit van onze hond. Een gezond gebit is belangrijk voor de gezondheid van onze trouwe viervoeter.

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Beaphar voetzolenspray voor honden

Zou jij graag op je blote voeten door sneeuw, strooizout, ijs, grind of heet asfalt lopen? Ook voor je hond is dit niet fijn, dus bescherm de voetzolen van jouw hond.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Oververhitting bij de hond: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je in de zomer oververhitting bij de hond voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw hond

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je hond beschermen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje