Laat je hond veilig uit in het donker

Ook in de avonduren is het fijn om een stuk met je hond te gaan wandelen. Maar zorg ervoor dat je hond altijd goed zichtbaar is voor andere weggebruikers, vooral in de donkere (winter)maanden. Zorg er met deze tips voor dat jouw hond altijd gezien wordt, óók in het donker.

Op zijn gemak in het donker

Niet alle honden voelen zich per se op het gemak in het donker. Zorg daarom dat de hond van pups af aan al gewend is om in het donker uitgelaten te worden, anders zou het een angst voor het donker kunnen ontwikkelen. Mocht een hond deze angst wel al hebben, zorg dan dat je met een andere hond meewandelt die gewend is aan het donker. Op deze manier neemt jouw hond het gedrag en vertrouwen van de andere hond over: elke positieve ervaring in het donker is er één!

Kies daarbij altijd een verlichte wandelroute en probeer een route eerst uit in het daglicht. Verken geen nieuwe routes in het donker zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan. Straal daarbij zelf altijd zelfvertrouwen uit. Als jij bang bent, neemt de hond dit over.

Laat jezelf zien!

Vooral als je de weg oversteekt, op een (druk) fietspad loopt of door een onverlichte straat of stuk bos wandelt, is het belangrijk dat je hond goed zichtbaar is. Hiervoor hebben wij in onze winkel genoeg veiligheidsartikelen. Denk aan reflecterende halsbanden, harnassen en looplijnen, maar ook aan veiligheidslampjes. Deze zijn allemaal gemakkelijk te combineren en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zorg dat de hond van alle kanten goed zichtbaar is.

Zorg daarnaast ook dat je zelf goed zichtbaar bent met bijvoorbeeld reflecterende en lichte kleding. Neem ook altijd een zaklamp mee: zo val jij ook genoeg op!

Meer informatie over het veilig uitlaten van honden ontvangen, of op zoek naar veiligheidsartikelen voor de hond? Kom eens langs bij ons in de winkel!

Meer informatie over jouw hond: 

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Zo zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt aan de riem

Een wandeling maken met de hond hoort een fijne bezigheid te zijn. Als de hond trekt aan de riem, dan is dat niet heel prettig. Wij geven hier graag wat tips voor!

Daag jouw hond uit met hersenwerk!

Intelligentiespellen vormen voor de hond een mooie aanvulling op de dagelijkse activiteiten zoals wandelen en spelen. Het is zelfs minstens zo belangrijk!

Tips voor hondenbaasjes na de lockdown

Als onze levens nu na de lockdown weer veranderen, dan verandert het leven van de honden mee. Wij geven tips voor hondenbaasjes hoe je hier mee omgaat.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw hond

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je hond beschermen.

Pas op met grasaren bij de hond!

Hoog, wild gras bevat grasaren. Deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, vooral bij hondenrassen met middellange of lange haren.

Een puppy of hond aanschaffen

Voor veel mensen is het gezin niet compleet zonder hond. Zij vinden dat een hond er nou eenmaal bij hoort. Wat is nou een huisje en boompje zonder beestje?

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Vachtverzorging van de hond: voorkom problemen

Vachtverzorging is bij iedere hond regelmatig nodig. Niet alleen in de ruiperiode, maar ook daarbuiten om problemen van de huid en vacht te voorkomen.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje