Laat je hond veilig uit in het donker

Ook in de avonduren is het fijn om een stuk met je hond te gaan wandelen. Maar zorg ervoor dat je hond altijd goed zichtbaar is voor andere weggebruikers, vooral in de donkere (winter)maanden. Zorg er met deze tips voor dat jouw hond altijd gezien wordt, óók in het donker.

Op zijn gemak in het donker

Niet alle honden voelen zich per se op het gemak in het donker. Zorg daarom dat de hond van pups af aan al gewend is om in het donker uitgelaten te worden, anders zou het een angst voor het donker kunnen ontwikkelen. Mocht een hond deze angst wel al hebben, zorg dan dat je met een andere hond meewandelt die gewend is aan het donker. Op deze manier neemt jouw hond het gedrag en vertrouwen van de andere hond over: elke positieve ervaring in het donker is er één!

Kies daarbij altijd een verlichte wandelroute en probeer een route eerst uit in het daglicht. Verken geen nieuwe routes in het donker zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan. Straal daarbij zelf altijd zelfvertrouwen uit. Als jij bang bent, neemt de hond dit over.

Laat jezelf zien!

Vooral als je de weg oversteekt, op een (druk) fietspad loopt of door een onverlichte straat of stuk bos wandelt, is het belangrijk dat je hond goed zichtbaar is. Hiervoor hebben wij in onze winkel genoeg veiligheidsartikelen. Denk aan reflecterende halsbanden, harnassen en looplijnen, maar ook aan veiligheidslampjes. Deze zijn allemaal gemakkelijk te combineren en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zorg dat de hond van alle kanten goed zichtbaar is.

Zorg daarnaast ook dat je zelf goed zichtbaar bent met bijvoorbeeld reflecterende en lichte kleding. Neem ook altijd een zaklamp mee: zo val jij ook genoeg op!

Meer informatie over het veilig uitlaten van honden ontvangen, of op zoek naar veiligheidsartikelen voor de hond? Kom eens langs bij ons in de winkel!

Meer informatie over jouw hond: 

Help, mijn hond eet zijn poep op!

Eet jouw hond poep? Dat is natuurlijk zeer ongewenst gedrag! Zorg dat je dit afleert met de juiste aandacht en beloningen. Wij geven graag tips!

Daag jouw hond uit met hersenwerk!

Intelligentiespellen vormen voor de hond een mooie aanvulling op de dagelijkse activiteiten zoals wandelen en spelen. Het is zelfs minstens zo belangrijk!

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Gebitsproblemen van de hond herkennen en voorkomen

Onderschat niet welke gevolgen een slecht gebit kan hebben voor de hond! Bij een goede gezondheid van je hond hoort een gezond gebit.

Poets de tanden van jouw hond in 5 stappen

Tandproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Onderhoud daarom het gebit goed om tandsteen te voorkomen.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw hond

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je hond beschermen.

Zo zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt aan de riem

Een wandeling maken met de hond hoort een fijne bezigheid te zijn. Als de hond trekt aan de riem, dan is dat niet heel prettig. Wij geven hier graag wat tips voor!

Je hond veilig vervoeren in de auto

Als volwaardig lid van het gezin reist ook je hond graag veilig mee op de achterbank. Zet je dier goed vast met een Trailstone hondenautogordel.

Hond bang in de auto? Alle info die je nodig hebt!

De ene hond vindt het geweldig, de andere hond vindt het maar helemaal niks: reizen met de auto. Wij helpen je graag om je hond op zijn gemak te stellen in de auto.

Pas op met grasaren bij de hond!

Hoog, wild gras bevat grasaren. Deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, vooral bij hondenrassen met middellange of lange haren.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje