Voorkom dat jouw leven botst met de natuurlijke behoeften van jouw kat

Klein wonen, een druk leven en flexibiliteit zijn zomaar een paar aspecten die het moderne leven typeren. Maar pas op: dit kan al snel botsen met de natuurlijke behoeften die een kat heeft. Voorkom met deze tips dat je leven gaat botsen met de behoeften van jouw kat.

4 tips om je leven met de natuurlijke behoeftes van je kat te matchen

  1. Bied rust en regelmaat
    Katten willen alles onder controle houden en zijn van nature rustige dieren. Pas daarom op dat jouw drukke gezinsleven niet gaat botsen met deze natuurlijke behoefte. Zorg dat je kat zich altijd terug kan trekken en kan ontsnappen uit drukke situaties.2. Geef meer onafhankelijkheid
    Van nature zijn katten roofdieren die 6 tot 8 uur van hun dag besteden aan het zoeken van eten. Omdat jij ze als baasje voert, is dit gedrag niet meer nodig. Zorg daarom ervoor dat je kat ook zelf op zoek kan naar eten door eten in huis te verstoppen of gebruik te maken van hersenspelletjes.

3. Zorg voor ruimte
Katten houden van voldoende (buiten)ruimte om te rennen, spelen en jagen. Als je niet zo groot woont in bijvoorbeeld een appartement of kleiner huis zonder tuin, zorg dan voor voldoende lichamelijke uitdaging voor je kat door voldoende speelmogelijkheid aan te bieden.

4. Volg de routine van je kat
Katten zijn dieren die houden van routine en het vervelend vinden als deze doorbroken wordt. Een gesloten deur of raam of een blokkade in de looproute zien ze als grote uitdaging. Je kat heeft het liefst alles onder controle: zorg voor niet teveel veranderingen in je huis.

Meer informatie ontvangen over hoe je jouw leven het best aan kunt laten sluiten op de behoeftes van jouw kat? Kom langs in onze winkel!

Meer informatie over jouw huisdier: 

Zo bekijk je het gebit van jouw kat

Het gebit van je kat bekijken lijkt lastig, maar is eigenlijk heel makkelijk! Esther vertelt je graag hoe je de tanden van je kat kunt zien.

Tips om krabben aan meubilair te voorkomen

Wanneer je kat jouw meubels uitkiest om zijn nagels in te zetten, dan is dat natuurlijk niet heel fijn! Geef de kat daarom alternatieven om aan te krabben.

Plast jouw kat naast de kattenbak? Zo los je dit op!

De reden voor onzindelijkheid kan heel verschillend zijn. Daarom is hier geen eenduidige oplossing voor. We geven graag factoren die kunnen leiden tot de oplossing.

Welke krabpaal past bij jouw kat?

Heb je thuis één of meer katten rondlopen en ben je op zoek naar een goede krabpaal? Wij hebben in onze winkel een groot assortiment beschikbaar!

Wintertips voor buitenkatten: veilig de winter door!

Het is belangrijk om in de koude wintermaanden net wat beter op je buitenkat te letten. Wij vertellen graag op welke belangrijke zaken je moet letten.

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Oververhitting bij de kat: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je oververhitting bij de kat voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

Gebitsproblemen bij je kat herkennen en voorkomen

Verzorging van het gebit van de kat is net zo belangrijk als de verzorging van ons eigen gebit. Een slecht gebit kan tot ernstige problemen leiden.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

                   

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje