Gebitsverzorging bij je kat

Helaas hebben veel katten last van gebitsproblemen. We onderschatten vaak welke gevolgen nalatig onderhoud van het gebit kan hebben: pijn, ongemak, een slechte adem, gezondheidsproblemen en ga zo maar door. Wij vertellen je daarom graag hoe je het best het gebit van jouw kat kunt verzorgen.

Het belang van een goed gebit

Een verzorgd gebit is belangrijk voor de gezondheid van de kat. Een ongezond gebit zorgt ervoor dat voedingsstoffen niet goed worden opgenomen bij het eten en kan pijn en ongemak veroorzaken. Mond- en tandproblemen kunnen namelijk leiden tot tandsteen, tandvleesontstekingen en uiteindelijk zelfs tot sterfte. Daarom is het belangrijk om het gebit van jouw kat regelmatig te verzorgen om ongemakken en ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen!

 

Gebitsproblemen voorkomen

Dagelijkse verzorging is zeer belangrijk om het gebit van de kat goed schoon te houden. Controleer daarnaast regelmatig het gebit om eventuele problemen op tijd te constateren. Door hier snel op te reageren kan verergering van de problemen voorkomen worden. Bij twijfel is het belangrijk om het gebit na te laten kijken door een dierenarts. Je kat is altijd welkom voor een check door de dierenarts bij MeerDier.

Voeding en kauwsnacks

De juiste voeding kan helpen bij gebitsverzorging. Zo schuren brokken de tanden schoon bij het kauwen. Daarnaast bevat veel voer speciale mineralen die helpen tandplak te voorkomen en op te lossen. Laat je in onze winkel adviseren over het beste voer voor jouw kat!

Sommige katten vinden het prettig om lang te kauwen. Door een langere tijd te kauwen, verhoogt dit de aanmaak van speeksel. Speeksel beschermt het tandglazuur en zorgt voor een natuurlijke wering tegen tandplak.

Tandenpoetsen bij de kat

Het regelmatig poetsen van het gebit van de kat helpt het behoud van schone tanden, gezond tandvlees en gaat een slechte ademgeur tegen. Omdat dit bij veel katten nogal een lastig klusje is, geven we graag wat tips hoe je dit het best aan kunt pakken.

  • Zit tijdens het aaien van de kat regelmatig aan de bek, dan went hij aan het gevoel;
  • Wanneer de kat gewend is aan het gevoel, wrijf dan over de zijkant van de bek. Dit stimuleert de aanmaak van speeksel;
  • Beloon de kat met iets lekkers of door te spelen met het favoriete speeltje wanneer je dit geoefend hebt.

Bij MeerDier verkopen we speciale gebitsproducten voor katten. Kom vooral eens langs om onze producten te bekijken en voor uitleg over het tandenpoetsen van de kat. Je ontvangt van ons een aangepast oefenschema om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Speelgoed

Daarnaast kan speelgoed bijdragen aan een gezond gebit van je kat. Veel dieren kauwen graag op speelgoed, waarbij iedere kat een voorkeur voor een ander soort materiaal heeft. Stevige rubbersoorten masseren het tandvlees voor een goede doorbloeding. Stoffen en flostouwen helpen om tandplak weg te poetsen. In onze winkel zijn er genoeg speeltjes verkrijgbaar die bijdragen aan een schoon gebit voor de kat. Kom vooral eens langs om ons assortiment te bekijken!

Meer informatie over jouw kat: 

Oververhitting bij de kat: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je oververhitting bij de kat voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

Plast jouw kat naast de kattenbak? Zo los je dit op!

De reden voor onzindelijkheid kan heel verschillend zijn. Daarom is hier geen eenduidige oplossing voor. We geven graag factoren die kunnen leiden tot de oplossing.

4 tips: match je leven met de behoeften van jouw kat

Voorkom spanning en stress: zorg met deze 4 tips dat jouw moderne leven gaat botsen met de natuurlijke behoeften die jouw kat heeft.

Wintertips voor buitenkatten: veilig de winter door!

Het is belangrijk om in de koude wintermaanden net wat beter op je buitenkat te letten. Wij vertellen graag op welke belangrijke zaken je moet letten.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw kat

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je kat beschermen.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Zo bekijk je het gebit van jouw kat

Het gebit van je kat bekijken lijkt lastig, maar is eigenlijk heel makkelijk! Esther vertelt je graag hoe je de tanden van je kat kunt zien.

Tips om krabben aan meubilair te voorkomen

Wanneer je kat jouw meubels uitkiest om zijn nagels in te zetten, dan is dat natuurlijk niet heel fijn! Geef de kat daarom alternatieven om aan te krabben.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje