Voorkom krabben aan meubels met deze tips!

Wanneer je kat jouw meubels uitkiest om zijn nagels in te zetten, dan is dat natuurlijk niet heel fijn! Aangezien dit natuurlijk gedrag van de kat is, is dit niet af te leren. Daarom is het belangrijk om alternatieven te hebben waar je kat aan kan krabben.

1. Materiaal

Ontdek welk materiaal jouw kat het fijnst vindt om aan te krabben. Geef je kat de keuze en probeer verschillende materialen uit: sisaltouw, hout of karton? Om het spannend te houden kun je ook afwisselen. De ene keer de krabton van sisal en de andere keer de kartonnen krabplank. Zo weet je zeker dat er altijd krabmateriaal in huis is dat past bij de behoefte van je kat op dat moment!

 

2. Maak het extra aantrekkelijk

Je kunt een krabpaal of krabmogelijkheid interessanter maken dan meubels, door middel van wat kattenkruid. 

 

3. Een goede krabpaal

Iedere kat is anders, en heeft daarom ook een krabpaal nodig die bij hem past! Sommige katten krabben liever horizontaal, anderen verticaal. Voorzie de kat daarom van beide mogelijkheden en laat ze zelf kiezen. Zorg dat de krabpaal hoog genoeg is, zodat de kat zich helemaal kan uitrekken. Een volwassen kat krabt op een verticaal oppervlak al snel op een hoogte van 80 cm. Zorg daarom ook dat de paal stevig is en stabiel staat. Een kat zet behoorlijk wat kracht bij het krabben. Wanneer de krabpaal wiebelt of verschuift, maakt dit het onaantrekkelijk voor de kat.

 

4. Plaatsing van de krabmogelijkheid

Zorg voor meerdere krabmogelijkheden op verschillende plaatsen in huis. Verstop de krabpaal vooral niet in een hoek van je kamer! Katten krabben graag op plekken langs hun looproutes, na het slapen als ze zich uitrekken, als ze je begroeten, en wanneer ze opgewonden of gespannen zijn. Op al die momenten moet er een geschikte krabpaal in de buurt zijn om zich op uit te kunnen leven!

 

Meer informatie over jouw kat: 

Het gebit van je kat verzorgen doe je zo!

We onderschatten vaak welke gevolgen nalatig onderhoud van het gebit kan hebben. Denk aan pijn, een slechte adem, gezondheidsproblemen.

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Gebitsproblemen bij je kat herkennen en voorkomen

Verzorging van het gebit van de kat is net zo belangrijk als de verzorging van ons eigen gebit. Een slecht gebit kan tot ernstige problemen leiden.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

4 tips: match je leven met de behoeften van jouw kat

Voorkom spanning en stress: zorg met deze 4 tips dat jouw moderne leven gaat botsen met de natuurlijke behoeften die jouw kat heeft.

Oververhitting bij de kat: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je oververhitting bij de kat voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

Wintertips voor buitenkatten: veilig de winter door!

Het is belangrijk om in de koude wintermaanden net wat beter op je buitenkat te letten. Wij vertellen graag op welke belangrijke zaken je moet letten.

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw kat

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je kat beschermen.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Zo bekijk je het gebit van jouw kat

Het gebit van je kat bekijken lijkt lastig, maar is eigenlijk heel makkelijk! Esther vertelt je graag hoe je de tanden van je kat kunt zien.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje