Wintertips voor buitenkatten

Een buitenkat is een kat die het liefst buiten gaat spelen, volop tijgert en erop los jaagt. Heb jij zo’n buitenspeler? Dan is het belangrijk om in de koude wintermaanden net wat beter op je kat te letten. Wij vertellen graag op welke zaken je in de winter moet letten bij je buitenkat.

1. Onderkoeling

Ook al heeft je kat een dikke winterjas aan, bij een langere periode van vrieskou en nattigheid kan je kat onderkoeld raken. Vooral bij de oren kunnen problemen ontstaan, omdat de kat daar niet veel beharing heeft. Haal je kat bij heel regenachtig en koud weer daarom dagelijks naar binnen of naar een beschutte plek.

 

2. Voldoende water

Buitenkatten drinken vaak aan vijvers en stilstaand water. Maar als deze in de winter bevroren zijn, dan krijgt de kat niet de minimale hoeveelheid water binnen. Dit kan blaasontsteking of obstipatie veroorzaken. Zorg daarom voor genoeg drinkbakjes als je kat thuis komt eten of slapen, of schaf een drinkfontein aan.

 

3. Dek je vijver af

Heb je een vijver in de tuin? Dek deze dan af in de winter. Als je kat iets ziet spartelen in de vijver, dan gaat hij er graag achteraan. Omdat wij in Nederland niet meer zo’n extreem koude winters kennen, is het ijs vaak erg dun. Een kat zakt hier snel doorheen en raakt dan onderkoeld.

4. Opwarmen onder de motorkap

Helaas overlijden er jaarlijks veel katten in de wintermaanden doordat ze onder de warme motorkap van een auto gaan liggen om zich op te warmen. Ook de banden van een auto zijn een gewilde beschutplek voor katten. Check daarom altijd eerst de banden en geef een klap op de motorkap voordat je de auto start!

 

5. Niet likken aan pekel en antivries

Antivries is zoet en daarom heel aantrekkelijk voor katten. Maar let op: het is puur vergif en een paar druppels kunnen al fataal zijn! Laat een kat ook niet aan pekel likken, het is namelijk irriterend voor de voetzooltjes. Check daarom bij binnenkomst meteen de pootjes en de buik van je buitenkat. Spoel het zo nodig schoon met lauw water.

 

Meer tips ontvangen voor je buitenkat in de wintermaanden? Bij MeerDier staan we voor je klaar!

Meer informatie over jouw kat: 

Nature’s Protection: de beste voeding voor jouw kat

Zoals de naam al door laat schemeren, zitten er in Nature’s Protection voeding natuurlijke ingrediënten die je kat beschermen.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel dieren, voornamelijk honden en katten, zijn bang voor vuurwerk. Deze angst en paniek is geen aanstellerij! Leer nu meer over vuurwerkangst bij dieren.

Tips om krabben aan meubilair te voorkomen

Wanneer je kat jouw meubels uitkiest om zijn nagels in te zetten, dan is dat natuurlijk niet heel fijn! Geef de kat daarom alternatieven om aan te krabben.

Zo bekijk je het gebit van jouw kat

Het gebit van je kat bekijken lijkt lastig, maar is eigenlijk heel makkelijk! Esther vertelt je graag hoe je de tanden van je kat kunt zien.

Gebitsproblemen bij je kat herkennen en voorkomen

Verzorging van het gebit van de kat is net zo belangrijk als de verzorging van ons eigen gebit. Een slecht gebit kan tot ernstige problemen leiden.

Ontdek ons wormen- en vlooienabonnement

Voor de verzorging van jouw hond of kat moet je al aan zoveel dingen denken. Daarom ontzorgen wij je graag met het vlooien- en wormenabonnement.

Plast jouw kat naast de kattenbak? Zo los je dit op!

De reden voor onzindelijkheid kan heel verschillend zijn. Daarom is hier geen eenduidige oplossing voor. We geven graag factoren die kunnen leiden tot de oplossing.

Oververhitting bij de kat: voorkomen, herkennen en handelen

Wij vertellen je graag hoe je oververhitting bij de kat voorkomt, herkent en hoe je dan moet handelen.

4 tips: match je leven met de behoeften van jouw kat

Voorkom spanning en stress: zorg met deze 4 tips dat jouw moderne leven gaat botsen met de natuurlijke behoeften die jouw kat heeft.

Fytotherapie en voedingssupplementen

Wil je de gezondheid van jouw hond of kat verbeteren? Ontdek dan ons ruime aanbod aan fytotherapie, een natuurlijke geneeswijze voor jouw huisdier.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje