Bescherm jouw konijn tegen konijnenziekten

Heb jij jouw konijn al beschermd tegen konijnenziekten? Wij adviseren ten zeerste om zowel binnen- als buitenkonijnen één keer per jaar te laten vaccineren tegen de volgende zeer besmettelijke konijnenziekten.

Myxomatose

Myxomatose is een ernstige en vaak dodelijke ziekte. De symptomen van myxomatose zijn:

  • Zwelling of ooginfectie;
  • Infectie rond de neus;
  • Oren en ogen zwellen op. De oren beginnen te hangen;
  • Zelfs een zwelling rond de mond is mogelijk;
  • Het konijn heeft pijn en mogelijk koorts.
Een konijn raakt vaak besmet doordat het in aanraking komt met andere konijnen. Maar een besmetting komt vooral via stekende muggen of andere insecten, zoals de vlo.

VHD (RHD)

Het virus komt vrij via het speeksel, de ontlasting of urine van het konijn en kan overgebracht worden door direct contact met besmette konijnen of stekende insecten.

 

Daarnaast kan dit virus ook vele maanden in de omgeving overleven en zo via groenvoer, stro, hooi of besmette kleding het konijn indirect alsnog besmetten. Vaak zie je niet eens ziekteverschijnselen van dit snel dodelijke virus. 

RHD2

Sinds 2015 is deze nieuwe variant een virus onder konijnen. Dit virus wordt overgebracht bij contact met andere konijnen (via urine, uitwerpselen, voedsel) en stekende insecten. Ook bij dit virus zie je vaak te laat dat het konijn ziek is en leidt meestal tot acute sterfte.

 

Je kunt een afspraak maken bij onze dierenarts voor het vaccineren van jouw konijn.

Meer informatie over jouw konijn of knaagdier: 

Jouw konijn of knaagdier beschermen tegen kou

In de koude maanden is het belangrijk dat jouw dier het in het buitenhok warm heeft. Met deze tips komt jouw dier gezond de wintermaanden door!

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Gebitsproblemen bij konijnen en knaagdieren

Wanneer konijnen of knaagdieren niet knagen, kunnen er een hoop vervelende en pijnlijke problemen ontstaan met hun gebit en gezondheid.

Myiasis (madenziekte) bij konijn of cavia

De bromvlieg legt eitjes rondom de anus van het konijn of de cavia. Vooral als het konijn of de cavia dunnere ontlasting heeft is het aantrekkelijk voor deze vlieg.

Beaphar Care+ voeding voor konijnen en knaagdieren

Beaphar Care+ heeft voor alle soorten knaagdieren en konijnen de voedingsmiddelen die ze nodig hebben voor een goede gezondheid.

Het gebit van een konijn of knaagdier verzorgen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het gebit van je konijn of knaagdier te verzorgen. Wij vertellen je hier graag meer over!

Stampt je konijn? Dit wil hij zeggen!

Als je konijn stampt kan hij daar verschillende dingen mee bedoelen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van stampen bij een konijn.

Zo voorkom je diarree en plakpoep bij jouw konijn

Als het goed is vind je in de kooi droge en ronde keutels en het konijn heeft de blindedarmkeutels opgegeten. Zo niet, dan wijst dit op gezondheidsproblemen.

Gebitsproblemen signaleren bij konijnen of knaagdieren

Bij knaagdieren is het erg belangrijk om regelmatig een goede controle uit te voeren om problemen tijdig te signaleren en te verhelpen.

Anti-parasiet voor jouw konijn of knaagdier

Parasieten zoals wormen kunnen veel problemen voor jouw konijn of knaagdier veroorzaken! Bescherm je knaagdier tegen parasieten met Anti-parasiet.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

                     gesloten dagen                 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje