Bescherm jouw konijn tegen konijnenziekten

Heb jij jouw konijn al beschermd tegen konijnenziekten? Wij adviseren ten zeerste om zowel binnen- als buitenkonijnen te laten vaccineren tegen de volgende zeer besmettelijke konijnenziekten.

Myxomatose

Myxomatose is een ernstige en vaak dodelijke ziekte verwant aan het pokkenvirus. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen en konijnenvlooien.

VHD

Deze dodelijke virusziekte is zeer besmettelijk en kan op vele manieren worden overgebracht: direct contact, stekende insecten, besmet materiaal zoals bodembedekking, geplukt gras en zelfs via schoenzolen.

RHD2

In december 2015 is deze nieuwe variant van het RHD2 virus ontdekt. Dit virus kan tot acute sterfte leiden en wordt overgebracht door stekende insecten en bij contact met andere konijnen via urine, uitwerpselen, water, voedsel, kleding, handen en hokken.

Let op: vaccinaties voor Myxomatose en VHD moeten ieder jaar herhaald worden. De vaccinatie tegen RHD2 dient elke 9 maanden te worden herhaald.

Je kunt een afspraak maken bij onze dierenarts voor het vaccineren van jouw konijn.

Meer informatie over jouw konijn of knaagdier: 

Gebitsproblemen signaleren bij konijnen of knaagdieren

Bij knaagdieren is het erg belangrijk om regelmatig een goede controle uit te voeren om problemen tijdig te signaleren en te verhelpen.

Anti-parasiet voor jouw konijn of knaagdier

Parasieten zoals wormen kunnen veel problemen voor jouw konijn of knaagdier veroorzaken! Bescherm je knaagdier tegen parasieten met Anti-parasiet.

Het gebit van een konijn of knaagdier verzorgen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het gebit van je konijn of knaagdier te verzorgen. Wij vertellen je hier graag meer over!

Myiasis (madenziekte) bij konijn of cavia

De bromvlieg legt eitjes rondom de anus van het konijn of de cavia. Vooral als het konijn of de cavia dunnere ontlasting heeft is het aantrekkelijk voor deze vlieg.

Denk goed na over het nemen van een huisdier in coronatijd!

De verzorging van een dier past nu prima in jouw planning, maar heb je al eens nagedacht hoe jouw leven misschien weer gaat veranderen na de coronatijd?

Gebitsproblemen bij konijnen en knaagdieren

Wanneer konijnen of knaagdieren niet knagen, kunnen er een hoop vervelende en pijnlijke problemen ontstaan met hun gebit en gezondheid.

Jouw konijn of knaagdier beschermen tegen kou

In de koude maanden is het belangrijk dat jouw dier het in het buitenhok warm heeft. Met deze tips komt jouw dier gezond de wintermaanden door!

Bescherm jouw konijn tegen konijnenziekten

Heb jij jouw konijn al beschermd tegen konijnenziekten? Wij adviseren om konijnen te laten vaccineren tegen de volgende zeer besmettelijke konijnenziekten.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje