Jouw konijn of knaagdier buiten beschermen tegen kou

In de koude maanden is het belangrijk dat jouw konijn of cavia het in het buitenhok aangenaam warm heeft. Zorg er met deze tips voor dat jouw dier gezond de wintermaanden doorkomt!

1. Warme kooi inrichting

Stro, stro, stro! Stop het schuilhok van de konijnen of cavia’s vol met stro. Hoe meer hoe beter! Stro is hol van binnen, waardoor het goed de warmte vasthoudt. Een lekkere isolerende laag dus. Controleer ook voor de winter begint of de konijnen voldoende schuilmogelijkheden hebben. Eén of meerdere tochtvrije, droge plekken zijn echt nodig om te schuilen bij koude weersomstandigheden.

 

2. Beschut en uit de wind

Zorg dat het hok uit de wind staat en vergeet niet om de ren van het hok af te schermen van de windzijde, zodat je konijnen of knaagdieren niet op de tocht zitten.

 

3. Wintervacht

Laat konijnen vanaf half september dag en nacht buiten wonen. Dan maken ze een goede, volle wintervacht aan. Let er daarnaast op dat de wintervacht bij zieke en oudere dieren niet meer optimaal wordt. In dit geval kun je er beter voor kiezen om ze binnen te laten overwinteren.

 

4. Sociale contacten

Konijnen en knaagdieren zijn hele sociale dieren die een soortgenootje nodig hebben. Een dier dat buiten alleen in de kou zit, dat is toch zielig? Zorg dat het dier een passend maatje heeft waar het goed mee klikt, zodat ze in de kou lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen.

 

5. Drinkwater

Vervang bij vorst het drinkwater vaker dan normaal. Doe dit op vaste tijden, zodat de dieren weten wanneer ze het kunnen drinken. Er zijn ook isolatiehoesjes voor om de drinkfles. Maar check hierbij vaker of er nog voldoende water in zit, dit kun je namelijk niet zien!

 

 

Wil je graag meer tips om ervoor te zorgen dat jouw huisdier gezond de wintermaanden doorkomt? Kom vooral eens langs in onze winkel!

Meer informatie over jouw konijn of knaagdier: 

Gebitsproblemen bij konijnen en knaagdieren

Wanneer konijnen of knaagdieren niet knagen, kunnen er een hoop vervelende en pijnlijke problemen ontstaan met hun gebit en gezondheid.

Gebitsproblemen signaleren bij konijnen of knaagdieren

Bij knaagdieren is het erg belangrijk om regelmatig een goede controle uit te voeren om problemen tijdig te signaleren en te verhelpen.

Het gebit van een konijn of knaagdier verzorgen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het gebit van je konijn of knaagdier te verzorgen. Wij vertellen je hier graag meer over!

Zo voorkom je diarree en plakpoep bij jouw konijn

Als het goed is vind je in de kooi droge en ronde keutels en het konijn heeft de blindedarmkeutels opgegeten. Zo niet, dan wijst dit op gezondheidsproblemen.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Stampt je konijn? Dit wil hij zeggen!

Als je konijn stampt kan hij daar verschillende dingen mee bedoelen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van stampen bij een konijn.

Myiasis (madenziekte) bij konijn of cavia

De bromvlieg legt eitjes rondom de anus van het konijn of de cavia. Vooral als het konijn of de cavia dunnere ontlasting heeft is het aantrekkelijk voor deze vlieg.

Beaphar Care+ voeding voor konijnen en knaagdieren

Beaphar Care+ heeft voor alle soorten knaagdieren en konijnen de voedingsmiddelen die ze nodig hebben voor een goede gezondheid.

Anti-parasiet voor jouw konijn of knaagdier

Parasieten zoals wormen kunnen veel problemen voor jouw konijn of knaagdier veroorzaken! Bescherm je knaagdier tegen parasieten met Anti-parasiet.

Bescherm jouw konijn tegen konijnenziekten

Heb jij jouw konijn al beschermd tegen konijnenziekten? Wij adviseren om konijnen te laten vaccineren tegen de volgende zeer besmettelijke konijnenziekten.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje