Stampt je konijn? Dit wil hij zeggen!

Konijnen hebben krachtige achterpoten, waardoor hij bijvoorbeeld hoog kan springen. Maar daarnaast kan je konijn hier ook iets mee vertellen: je hebt vast wel eens een konijn horen en zien stampen. Maar wat wil hij daarmee vertellen?

De oorzaken van stampen

Wanneer je konijn stampt, kan dit verschillende dingen betekenen:

  • Angst: Dan zit je konijn in elkaar gedoken en heeft grote ogen opgezet. Het liefst zou je konijn dan vluchten. Doet je konijn dit regelmatig? Zorg dan voor een goede schuilplaats in het verblijf waar je konijn zich veilig voelt.
  • Gevaar: Je konijn wil zijn soortgenoten waarschuwen. Dit doet hij vooral aan het begin of einde van de dag bij schemering. Van nature is een konijn op die tijdstippen het meest actief en extra alert op vreemde geluiden of gevaarlijke situaties.
  • Boosheid: Als je konijn boos is stampt hij minder hard en kort achter elkaar en bromt er soms zacht bij. Het kan zijn dat je konijn duidelijk probeert te maken dat het bepaalde behoeftes nodig heeft. Wees alert op dit gedrag: het kan namelijk spanning en stress veroorzaken.
  • Aandacht: Dit wil zeggen dat je konijn enthousiast is omdat hij bijvoorbeeld weet dat hij iets lekkers krijgt. Hij zal dan actief zitten met de oren naar voren. Dit is natuurlijk de allerleukste reden om lekker te stampen!

Begrijp jij het (stamp)gedrag van jouw konijn niet helemaal? Kom dan vooral eens (met jouw vriendje) langs in onze winkel. Wij helpen je graag!

Meer informatie over jouw huisdier: 

Zo check je de voortanden van jouw konijn

De voortanden van jouw konijn checken is erg belangrijk om gebitsproblemen te voorkomen. Controleren van het konijnengebit doe je zo!

Jouw konijn of knaagdier beschermen tegen kou

In de koude maanden is het belangrijk dat jouw dier het in het buitenhok warm heeft. Met deze tips komt jouw dier gezond de wintermaanden door!

Myiasis (madenziekte) bij konijn of cavia

De bromvlieg legt eitjes rondom de anus van het konijn of de cavia. Vooral als het konijn of de cavia dunnere ontlasting heeft is het aantrekkelijk voor deze vlieg.

Beaphar Care+ voeding voor konijnen en knaagdieren

Beaphar Care+ heeft voor alle soorten knaagdieren en konijnen de voedingsmiddelen die ze nodig hebben voor een goede gezondheid.

Gebitsproblemen signaleren bij konijnen of knaagdieren

Bij knaagdieren is het erg belangrijk om regelmatig een goede controle uit te voeren om problemen tijdig te signaleren en te verhelpen.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Anti-parasiet voor jouw konijn of knaagdier

Parasieten zoals wormen kunnen veel problemen voor jouw konijn of knaagdier veroorzaken! Bescherm je knaagdier tegen parasieten met Anti-parasiet.

Het gebit van een konijn of knaagdier verzorgen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het gebit van je konijn of knaagdier te verzorgen. Wij vertellen je hier graag meer over!

Bescherm jouw konijn tegen konijnenziekten

Heb jij jouw konijn al beschermd tegen konijnenziekten? Wij adviseren om konijnen te laten vaccineren tegen de volgende zeer besmettelijke konijnenziekten.

Zo voorkom je diarree en plakpoep bij jouw konijn

Als het goed is vind je in de kooi droge en ronde keutels en het konijn heeft de blindedarmkeutels opgegeten. Zo niet, dan wijst dit op gezondheidsproblemen.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje