Algen in je aquarium? Doe de aquariumcheck!

Algen in een aquarium kunnen, mits het beheersbaar is, goed en mooi voor een aquarium zijn. Maar als je planten vol gaan groeien, kan dit erg vervelend worden. Laat daarom met de aquariumcheck van MeerDier het water van jouw aquarium testen om een plaag te voorkomen of te bestrijden!

Hoe komen algen in een aquarium?

Algen houden van aquariums die onstabiel zijn. Dit heeft vaak te maken met de verkeerde balans van licht, voedingsstoffen en CO2. Maar ook andere factoren zoals te veel voer of te veel vissen kunnen algen veroorzaken.

Schadelijk voor aquariumplanten

Wist je dat algen schadelijk zijn voor je planten? Algen nestelen zich vaak op de planten, waardoor ze de lichtopname van je plant blokkeren. Daarnaast onttrekken aquariumplanten en algen beiden voedingsstoffen uit het aquariumwater. Algen kunnen er dus voor zorgen dat je planten niet meer voldoende voedingsstoffen krijgen en dus dood gaan. Maar andersom zijn planten ook de bestrijder van algen: hoe beter de planten groeien, hoe minder de algen de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Algen bestrijden? We helpen je graag!

Heb je algen in je aquarium en vormen ze een hinderlijke plaag? Dan wil je hier natuurlijk vanaf. Wanneer je niet weet hoe je dit aan moet pakken, dan helpen wij je bij MeerDier hier graag mee verder. Wij gaan in de aquariumcheck samen met jou onderzoeken waar de oorzaak van dit probleem ligt.

Aan de hand van de gemeten waarden van het aquariumwater en een uitgebreide vragenlijst kunnen we met wat aanpassingen de natuurlijke balans in je aquarium herstellen. De aspecten die wij onder andere bekijken zijn de grootte en de indeling van het aquarium, technische situatie, het onderhoud en de biodiversiteit. Aan de hand hiervan kunnen wij een persoonlijk advies geven om de balans in je aquarium te herstellen.

Na deze analyse volgen nog een aantal metingen, verdeeld over enkele weken, om de controle over je aquarium te houden. Zo kun jij volop van jouw aquarium genieten zoals je dat graag zou willen!

Wil je dat wij jou helpen met het bestrijden van algen, of wil je graag meer weten over dit proces? Maak dan een afspraak met Eric via 077 – 3970058.

Meer informatie over jouw vissen: 

Plantjes planten in het aquarium

Plantjes in je aquarium maken van je bak een écht stukje natuur in huis. Ze zijn daarom onmisbaar in een natuurlijk aquarium. Wij vertellen je graag meer over deze plantjes.

Water van het aquarium verversen

Wanneer je een aquarium hebt staan, moet het ook onderhouden worden om de bak mooi te houden. Maar hoe ververs je het water van het aquarium, en hoe vaak?

Ontdek ons aquarium onderhoudsabonnement!

Preventief onderhoud van het aquarium bespaart een hoop frustratie! Wij nemen het onderhoud van het aquarium graag uit handen met de aquariumservice van MeerDier.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Visziekten in het aquarium herkennen en bestrijden

Zodra visziekten het aquarium ingeslopen zijn, is het belangrijk om snel in te grijpen. Wanneer je hier op tijd bij bent, is er een grote kans dat je aquariumvissen het redden.

De bodem van het aquarium inrichten

Het inrichten van het aquarium is een kwestie van smaak en voorkeur. Maar toch zijn er een aantal uitgangspunten en tips die je hierbij kunnen helpen. Wij nemen je hier graag in mee!

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje