De bodem van het aquarium inrichten

Inrichten van het aquarium

Het inrichten van het aquarium is een kwestie van smaak en voorkeur. Maar toch zijn er een aantal uitgangspunten en tips die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast is het handig om het aquarium volgens een bepaalde volgorde stapsgewijs in te richten. We vertellen je hier graag meer over!

Vóór je begint met de inrichting

Allereerst is het belangrijk dat het aquarium leeg is, op een plek zonder zonlicht staat én waterpas is. Zorg dat de ondergrond stevig genoeg is en het aquarium uitgespoeld is. Bij het opstarten van het aquarium zijn er vele mogelijkheden om de bodem in te richten. Wij nemen je graag mee in de werkwijze die onze voorkeur heeft.

Stapsgewijs de bodem inrichten

1. Begin met een laagje turf op de bodem van de aquarium te leggen. Turf zuurt het water op een natuurlijke manier aan. Zeker in een nieuwe bak zorgt dit ervoor dat je pH waarde sneller optimaal is.

2. De volgende laag is een laag scherpe zand (rivierzand), gemengd met een granulaat (bijvoorbeeld Humagran). Dit geeft voeding aan je plantjes die de voeding uit de bodem halen. Ook zorgt dit mengsel ervoor dat je plantjes straks snel hechten in de bodem.

3. Neem voor de laatste laag een natuurlijk ogend grind wat niet te grof is, ongeveer 1-2 mm.

4. De dikte van de laag is ongeveer 5 cm. hoog. afhankelijk van je bak en of je misschien een terras in je bak wil maken waar de bodem wel 10-15 cm. dik wordt.

Denk je na over de aanschaf van een aquarium, of wil je geadviseerd worden over (het onderhoud of de inrichting van) jouw aquarium? Eric helpt je graag! Vraag vrijblijvend een eerste gesprek aan via 077 – 3970058.

Meer informatie over jouw vissen: 

Plantjes planten in het aquarium

Plantjes in je aquarium maken van je bak een écht stukje natuur in huis. Ze zijn daarom onmisbaar in een natuurlijk aquarium. Wij vertellen je graag meer over deze plantjes.

Visziekten in het aquarium herkennen en bestrijden

Zodra visziekten het aquarium ingeslopen zijn, is het belangrijk om snel in te grijpen. Wanneer je hier op tijd bij bent, is er een grote kans dat je aquariumvissen het redden.

Ontdek ons aquarium onderhoudsabonnement!

Preventief onderhoud van het aquarium bespaart een hoop frustratie! Wij nemen het onderhoud van het aquarium graag uit handen met de aquariumservice van MeerDier.

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Algen in je aquarium? Doe de aquariumcheck!

Als je planten vol met algen groeien, kan dit erg vervelend worden. Laat met de aquariumcheck het water van jouw aquarium testen om een plaag te voorkomen of te bestrijden!

Water van het aquarium verversen

Wanneer je een aquarium hebt staan, moet het ook onderhouden worden om de bak mooi te houden. Maar hoe ververs je het water van het aquarium, en hoe vaak?

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje