Visziekten in het aquarium

Zodra visziekten het aquarium ingeslopen zijn, is het belangrijk om snel in te grijpen. Als je hier op tijd bij bent, is er een grote kans dat je aquariumvissen het redden. Wij vertellen je graag hoe je visziekten kunt herkennen en wat je hiertegen kunt doen.

Hoe ontstaan visziekten?

Ongeveer 90% van alle visziekten worden veroorzaakt door een verlaagde weerstand. Dit kan ervoor zorgen dat vissen last krijgen van bacteriën, schimmels, parasieten en virussen. Het gebruik van medicijnen kan de ziekteveroorzaker elimineren, maar verandert niks aan de daadwerkelijke oorzaak van het probleem. De kans dat de visziekten terugkeren neemt hiermee toe. Het is daarom altijd noodzakelijk om de oorzaak van de visziekten vast te stellen.

Visziekten herkennen

Vaak kunnen de visziekten verholpen worden als er op tijd wordt ingegrepen. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten om de aandoeningen op tijd te herkennen. Als je regelmatig je vissen in het aquarium goed bekijkt, dan zal het je op tijd opvallen wanneer er iets niet goed is met één of meerdere vissen. Tekenen van gezondheidsproblemen bij vissen zijn onder andere: een doffe of aangetaste huid, wonden, kleurverandering, samengeknepen of rafelende vinnen, een afwijkende lichamsvorm of een langzame, afwijkende manier van zwemmen.

Wat te doen bij visziekten?

Zodra je tekenen van gezondheidsproblemen bij je vissen hebt herkend, is het belangrijk dat er snel door een professional een diagnose wordt vastgesteld. Vervolgens kan de professional mogelijke behandelwijzen voorstellen om de gezondheid van de vissen te herstellen. Naast de juiste bestrijdingsmiddelen tegen de ziekten, is het ook belangrijk om de oorzaak van de visziekten vast te stellen en deze te veranderen: vaak ligt het aan de waterkwaliteit, mate van stress en de juiste voeding.

Heb je in jouw aquarium last van visziekten? Wacht niet te lang en maak direct een afspraak bij MeerDier. Eric is gespecialiseerd in visziekten en helpt je graag om de gezondheid van jouw vissen te verbeteren.

Meer informatie over jouw huisdier: 

Ontdek ons aquarium onderhoudsabonnement!

Preventief onderhoud van het aquarium bespaart een hoop frustratie! Wij nemen het onderhoud van het aquarium graag uit handen met de aquariumservice van MeerDier.

Plantjes planten in het aquarium

Plantjes in je aquarium maken van je bak een écht stukje natuur in huis. Ze zijn daarom onmisbaar in een natuurlijk aquarium. Wij vertellen je graag meer over deze plantjes.

Water van het aquarium verversen

Wanneer je een aquarium hebt staan, moet het ook onderhouden worden om de bak mooi te houden. Maar hoe ververs je het water van het aquarium, en hoe vaak?

Algen in je aquarium? Doe de aquariumcheck!

Als je planten vol met algen groeien, kan dit erg vervelend worden. Laat met de aquariumcheck het water van jouw aquarium testen om een plaag te voorkomen of te bestrijden!

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

De bodem van het aquarium inrichten

Het inrichten van het aquarium is een kwestie van smaak en voorkeur. Maar toch zijn er een aantal uitgangspunten en tips die je hierbij kunnen helpen. Wij nemen je hier graag in mee!

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje