Water van het aquarium verversen

Onderhoud van het aquarium

Wanneer je al een tijdje je aquarium hebt staan, moet het ook onderhouden worden om de bak mooi te houden. Maar hoe ververs je het water van het aquarium, en hoe vaak? Wij leggen het graag uit.

Hoe en hoe vaak het aquariumwater verversen?

Het advies is om regelmatig een aantal liter water uit je bak te halen zodat de afvalstoffen in je aquarium niet te veel ophopen. Hoe ga je hierbij te werk? Je kunt ervoor kiezen om 5 tot maximaal 10% van het water uit je aquarium eenmaal in de 1 à 2 weken af te zuigen met een slang. Gooi het oude water weg en neem vers water voor in het aquarium. Zet dit verse water enkele uren van tevoren klaar zodat dit al op temperatuur is voordat je het gebruikt.

Aquarium zuiveren met een bodemzuiger

Je kunt er ook voor kiezen om bij het afhevelen van het water direct je bodem te zuiveren met een bodemzuiger. Doe het water in een emmer, laat het grove vuil zakken, gooi een deel van het water terug in het aquarium en vul de laatste 5% aan met nieuw vers water wat je al op temperatuur klaar hebt staan.

Het aquarium onderhouden? Wij helpen je graag!

Wij nemen het onderhoud van het aquarium graag uit handen met de aquariumservice van MeerDier. Wij verschonen niet alleen het water, maar onderhouden onder andere ook de planten en reinigen de bodem.

 

Denk je na over de aanschaf van een aquarium, of wil je geadviseerd worden over (het onderhoud van) jouw aquarium? Eric helpt je graag! Vraag vrijblijvend een eerste gesprek aan via 077 – 3970058.

Meer informatie over jouw vissen: 

Ontdek ons aquarium onderhoudsabonnement!

Preventief onderhoud van het aquarium bespaart een hoop frustratie! Wij nemen het onderhoud van het aquarium graag uit handen met de aquariumservice van MeerDier.

Visziekten in het aquarium herkennen en bestrijden

Zodra visziekten het aquarium ingeslopen zijn, is het belangrijk om snel in te grijpen. Wanneer je hier op tijd bij bent, is er een grote kans dat je aquariumvissen het redden.

De bodem van het aquarium inrichten

Het inrichten van het aquarium is een kwestie van smaak en voorkeur. Maar toch zijn er een aantal uitgangspunten en tips die je hierbij kunnen helpen. Wij nemen je hier graag in mee!

Het risico op grote uitgaven voor je huisdier verkleinen

In tijden van prijsstijgingen kan het financieel lastig zijn om goed voor je huisdier te zorgen. Lees onze tips over wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen.

Algen in je aquarium? Doe de aquariumcheck!

Als je planten vol met algen groeien, kan dit erg vervelend worden. Laat met de aquariumcheck het water van jouw aquarium testen om een plaag te voorkomen of te bestrijden!

Plantjes planten in het aquarium

Plantjes in je aquarium maken van je bak een écht stukje natuur in huis. Ze zijn daarom onmisbaar in een natuurlijk aquarium. Wij vertellen je graag meer over deze plantjes.

Hoe kunnen wij jou van dienst zijn? Wij staan je graag te woord.

Maak een afspraak door ons te bellen of een mail te sturen.

Bezoek onze winkel

MeerDier van Grootel
Hoofdstraat 14a
5961 EZ Horst

 Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Koningsdag gesloten

8 mei vanaf 13.00u gesloten

Hemelvaartsdag gesloten

18 mei vanaf 16.00u gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 077-397 00 58
E-mail: info@meerdier.nl
KvK-nummer: 58321365
BTW-nummer: 852984649B01

Ontvang het laatste huisdieren-nieuws voor jouw maatje